Een arrangement van blauwe planten op je balkon

Ook als je geen tuin hebt, is het tof om je groene vingers de ruimte te geven. Een arrangement van blauwe planten op je balkon maak je gemakkelijk zelf. Een mooi arrangement trekt de aandacht en inspireert. Met deze tips lukt het zeker om er wat moois van te maken.

Blauw is de kleur van sereniteit en meditatie. Het is rustgevend en vrolijkt op. Goede redenen om voor deze kleur te kiezen. Blauw combineert prachtig met witte bloemen, laat blauw dan wel de boventoon voeren.

Agapanthus of Afrikaanse lelie
De keuze van je potten
Als je een arrangement van blauwe planten maakt, zal dit zeker de aandacht trekken. Dit vraagt om potten met een rustige uitstraling. Bijvoorbeeld in terracottakleur, grijs of wit. Kies voor één kleur voor al je potten. In ieder geval een beperkt aantal kleuren en vormen.

De opbouw van je arrangement
Je kan een arrangement opbouwen uit meerdere potten met steeds één plant per pot. Herhaling geeft rust in de compositie, zet daarom dezelfde plant in dezelfde pot 2 keer neer. De andere potten kunnen dan variëren in grootte en plantensoorten, waarbij het beeld niet te onrustig wordt.

Creëer variatie in hoogte door een aantal planten op een planttafel te zetten of in een plantenbak op poten. Je kan ook meerdere grote plantenpotten vullen met een arrangement van meerdere planten. Een soort ‘bloemstuk’ met vaste planten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Laat je Inspireren: Diverse Stijlen PVC Vloeren bij de Binnenspecialist

Op zoek naar een vloer die zowel stijlvol als praktisch is? Overweeg dan PVC vloeren van de Binnenspecialist. Met een…

Verhoog de Functionaliteit van je Keuken met Lichtbronnen en Onderbouwverlichting

Een goed verlichte keuken is essentieel voor elke thuischef. Lichtbronnen en onderbouwverlichting zijn twee belangrijke elementen die de functionaliteit van…

Wanneer moet je bomen in de tuin snoeien?

Je hebt waarschijnlijk wel eens een boom in je tuin gezien die er niet goed uitzag omdat hij niet was…

Zorg dat jouw tuin klaar is voor de zomer.

De winter is vertrokken en de zomer komt eraan. Hoe heerlijk is het om in de tuin te genieten van…