De snelle moestuin voor beginners

Je had je nog wel zó voorgenomen om dit voorjaar echt je eigen moestuin te beginnen, maar inmiddels is het al zomer. Toch is het nog niet te laat om een moestuin aan te leggen. Ga vandaag nog van start!

Misschien zie je in je omgeving mooie moestuintjes en denk je dat het te laat is om te beginnen. Maar ook aan het begin van de zomer kan je als beginnende tuinier een moestuin aanleggen. En het gaat nog sneller ook. Met deze tips gaat het zeker lukken.

Tip 1: ga voor exclusief
Het telen van spinazie of sperziebonen kan nog heel goed in de zomer. De groei gaat nu heel snel. Er kan echter veel fout gaan bij deze teelt en als je in de supermarkt kijkt, zijn deze groenten goedkoop en volop te krijgen.

Ga eens voor verrassende groenten die je niet in de winkel vindt. Raddiccio of roodsla bijvoorbeeld. Als je de soort Rode van Verona teelt, dan heb je na de winter een mooie rode krop sla, die vooral gestoofd in olijfolie erg lekker is. Dille en palmkool zijn ook goede voorbeelden van bijzondere kruiden en groenten, die beperkt te verkrijgen zijn én makkelijk te kweken vanaf de zomer. De kruisbes is een heerlijke en mooie bes en is exclusief.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Laat je Inspireren: Diverse Stijlen PVC Vloeren bij de Binnenspecialist

Op zoek naar een vloer die zowel stijlvol als praktisch is? Overweeg dan PVC vloeren van de Binnenspecialist. Met een…

Verhoog de Functionaliteit van je Keuken met Lichtbronnen en Onderbouwverlichting

Een goed verlichte keuken is essentieel voor elke thuischef. Lichtbronnen en onderbouwverlichting zijn twee belangrijke elementen die de functionaliteit van…

Wanneer moet je bomen in de tuin snoeien?

Je hebt waarschijnlijk wel eens een boom in je tuin gezien die er niet goed uitzag omdat hij niet was…

Zorg dat jouw tuin klaar is voor de zomer.

De winter is vertrokken en de zomer komt eraan. Hoe heerlijk is het om in de tuin te genieten van…