De hulst plant: een mooie toevoeging aan je tuin

Wist je dat er een plant is die glimmende, groene bladeren heeft met kleine rode besjes? Het is een Ilex, ofwel de hulst plant. Deze plant is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Hij staat goed in de schaduw en kan wel tegen wat wind. Heb je nog geen hulst plant in je tuin? Dan is het nu misschien wel tijd om hem toe te voegen!

De hulst is een welbekende plant in vele tuinen. Deze valt ook goed op, dit omdat ze in de winter ook hun groene bladeren behouden. Ook met sneeuw springt deze plant er echt uit!

Hulst is een plant die niet veel onderhoud vraagt, dit maakt hem ideaal. Wil je toch wat meer doen voor je hulst? Geef hem dan in de herfst wat compost of mest. Dit geeft de plant een extra boost voor de winter. Hulst is echt een plant voor alle seizoenen!

Er is wel een verschil binnen de hulst, er zijn namelijk vrouwelijke en mannelijke planten. De vrouwelijke produceren wel een vruchtbeginsel hebben ontstaan er hier besjes. De mannelijke bloemen hebben meeldraden waaruit kroonbladeren ontstaan, deze vallen na verloop van tijd af. Deze zijn klein van stuk, maar hebben wel een mooie geur. Het is aan te raden om minimaal één mannelijke plant in je tuin te hebben. Dit zorgt ervoor dat er voldoende bestuiving plaats vindt.

Hulstplanten hebben weinig onderhoud nodig omdat ze alleen eens per jaar gesnoeid hoeven te worden. Ook voor vogels biedt deze plant voedsel en een mooie broedplaats. Bij Haagplanten Heijnen kun je de hulst plant aanschaffen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Verhoog de Functionaliteit van je Keuken met Lichtbronnen en Onderbouwverlichting

Een goed verlichte keuken is essentieel voor elke thuischef. Lichtbronnen en onderbouwverlichting zijn twee belangrijke elementen die de functionaliteit van…

Wanneer moet je bomen in de tuin snoeien?

Je hebt waarschijnlijk wel eens een boom in je tuin gezien die er niet goed uitzag omdat hij niet was…

Zorg dat jouw tuin klaar is voor de zomer.

De winter is vertrokken en de zomer komt eraan. Hoe heerlijk is het om in de tuin te genieten van…

De snelle moestuin voor beginners

Je had je nog wel zó voorgenomen om dit voorjaar echt je eigen moestuin te beginnen, maar inmiddels is het…