Glansmispel Leiboom

Dankzij de rode bladeren wordt de glansmispel leiboom ook wel de Red Robin genoemd. Daarnaast hebben ze ook felrode stengels die de plant erg speciaal maakt.

De glansmispel leiboom is een kleine meerstammige struik die ongeveer 2 tot 3 meter hoog kan worden. De steel is tussen de 5 en 7 millimeter dik. De bloemen van de glansmispel leiboom zijn klein en wit.

In augustus of september rijpen de bessen van de glansmispel leiboom. Deze zijn felrood of roodzwart van kleur. Deze bessen zijn erg geliefd bij vogels, maar ze zijn niet eetbaar voor mensen.

De glansmispel leiboom kan het best geplant worden in de volle zon of halfschaduw. De grond waarin hij geplant wordt, moet vruchtbaar, humusrijk en draagkrachtig zijn. Het is belangrijk dat de grond niet te droog of te nat is.

De glansmispel leiboom is een populaire tuinplant omdat hij veel kleur aan je tuin kan toevoegen en relatief eenvoudig in onderhoud is. Hij kan goed tegen snoeien en droge periodes en heeft weinig last van ziekten of plagen. Ze kunnen aangetast worden door de bladvlekkenziekte en ook wortelrot komt wel eens voor.

Bladvlekkenziekte begint als een kleine kastanjebruine vlek die zicht verspreidt en het blad doodmaakt voordat deze van de boom kan vallen. Wanneer je er op tijd bij bent, kan je door middel van een schimmelbestrijdingsmiddel deze ziekte bestrijden. Ook kan je deze struik gelijk snoeien.

Wortelrot komt voor wanneer de glansmispel is gekweekt in natte grond. De grond bevat in dit geval bacteriën die plant snel kunnen doden. Bladluizen kunnen bestreden worden met gif.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Verhoog de Functionaliteit van je Keuken met Lichtbronnen en Onderbouwverlichting

Een goed verlichte keuken is essentieel voor elke thuischef. Lichtbronnen en onderbouwverlichting zijn twee belangrijke elementen die de functionaliteit van…

Wanneer moet je bomen in de tuin snoeien?

Je hebt waarschijnlijk wel eens een boom in je tuin gezien die er niet goed uitzag omdat hij niet was…

Zorg dat jouw tuin klaar is voor de zomer.

De winter is vertrokken en de zomer komt eraan. Hoe heerlijk is het om in de tuin te genieten van…

De snelle moestuin voor beginners

Je had je nog wel zó voorgenomen om dit voorjaar echt je eigen moestuin te beginnen, maar inmiddels is het…