Welke opties heb je als het gaat om badkamerwanden?

Opties badkamerwanden

Als je op zoek bent naar een manier om je badkamerwand op te fleuren heb je over het algemeen drie opties: schilderen, badkamertegels en badkamer wandplaten. Schilderen is van deze drie veruit de goedkoopste optie en geeft je ontzettend veel opties, ook als je van variatie houdt. Een muur kun je zo opnieuw schilderen, een muur van tegels of platen vervang je niet zomaar! Het nadeel van een geverfde badkamer muur is dat deze vaak wel meer onderhoud vereist. De badkamertegels en wandplaten lijken vaak behoorlijk op elkaar, ze vereisen beiden weinig onderhoud en zijn wat duurder in aanschaf. Over het algemeen zijn badkamer wandplaten groter dan badkamertegels, het is dan ook een kwestie van persoonlijke preferentie welke je mooier vindt en welke beter in het geheel van jouw badkamer zullen passen. Het grootste nadeel van badkamertegels en opzichte van badkamer wandplaten is dat er bij het leggen hiervan veel meer werk komt kijken. De plaatsing van badkamertegels is vaak een dure aangelegenheid omdat hier meer vakwerk bij komt kijken. De kosten van het aanleggen van een badkamer muur van badkamer wandplaten zijn lager omdat je deze vaak zelf kunt plaatsen.

Tips badkamerwanden

Omdat je badkamerwand zo van invloed is op de algehele uitstraling van je badkamer is het belangrijk om goed na te denken over je beslissing wat betreft soort en kleur badkamerwand. In veel gevallen is het een stukje woning waar je enkele jaren tegenaan moet kijken, je wilt hier dus met een tevreden gevoel naar kunnen kijken. Het is daarnaast een leuk detail om je wand een beetje te laten matchen met je meubels, handdoeken en je vloertegels badkamer. Door de verschillende attributen in je badkamer op elkaar af te stemmen krijgt je badkamer een algeheel kloppende uitstraling. Dit geeft ook jou rust in je hoofd tijdens je bezoek aan de badkamer. Als je iedere keer dat je jezelf in je badkamer begeeft zult storen aan de vloekende of niet bij elkaar passende kleuren zal je het bezoek ook niet als rustgevend ervaren. De badkamer is een plek in je woning waar je regelmatig alleen komt en je kunt hier dan ook heerlijk tot rust komen in bijvoorbeeld een warm bad. Gun jezelf deze rust dan ook zeker door de badkamer zo mooi en rustgevend mogelijk in te richten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Deurbeslag en deurstopper: Een combinatie voor comfort en veiligheid

Deurbeslag is een van de meest fundamentele onderdelen van deuren net als scharnieren . Het is verantwoordelijk voor het verzekeren…

Van ontwerp tot realisatie: Luxe badkamers door aannemer Sassenheim

De luxe badkamers die u altijd al in gedachten had, is nu binnen handbereik met de hulp van aannemer Sassenheim.…

Gereedschap huren bij KH Rentals: Gemakkelijk en betrouwbaar

KH Rentals is een gerenommeerd verhuurbedrijf dat al jaren gereedschap verhuurt aan zowel bedrijven als particulieren. Ze bieden een breed…

De ultieme gids voor Deurbeslag en Deursluiters

Zoek je naar de perfecte deurbeslag en deursluiters? Je bent op de goede plek! In deze gids zal je alles…